Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Levertijd: | Levering binnen 3 tot 8 werkdagen |
De sous vide-methode is al lang populair onder professionele koks. "Sous vide" is Frans voor "onder vacuum". Het beschrijft een kookmethode waarbij voedsel in afgesloten vacuümzakken wordt geplaatst en gekookt in een waterbad. Het voedsel wordt op een constante lage temperatuur over een lange tijd gekookt om het vochtig en smaakvol te maken. Omdat de vacuümzak afgesloten is, kookt het voedsel in zijn eigen sap samen met de marinades of specerijen die u heeft toegevoegd. Vitaminen, mineralen en sappen blijven behouden en de smaak van het voedsel wordt verhoogd. Het maakt het voedsel gezonder, sappiger en smaakvoller. Omdat vlees dat sous vide gekookt is, zachter is, is het mogelijk goedkopere stukken te gebruiken, zoals nekfilet, schouder en staart, die vaak lekkerder zijn dan de duurdere stukken. Omdat sous vide-koken vereist dat voedsel individueel vacuüm verpakt wordt, kunnen meerdere items tegelijk gekookt worden, zolang hun kooktemperatuur hetzelfde is. Het is moeilijk om voedsel met sous vide te overheersen, maar de structuur van het voedsel kan tijdens het koken licht veranderen. Het voedsel kan ruim van tevoren worden bereid, waardoor sous vide perfect is wanneer u gasten heeft. Vlees is in het bijzonder geschikt voor sous vide-koken, omdat het zachter, sappiger en smaakvoller wordt, maar groenten en vis kunnen ook op deze manier worden gekookt.
Wij raden sous vide-koken aan voor de volgende producten:
Je kunt het voedsel marineren of kruiden, kruiden, boter of olie toevoegen voordat je de vacuümzak sluit. Het voedsel moet in een vacuümzak worden verzegeld om lucht en vocht te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat het voedsel zijn natuurlijke smaak en voedingswaarde behoudt. Vacuümverzegeling helpt ook de poriën van vlees, kip, vis en schaaldieren te openen, zodat de marinade en kruiden beter worden opgenomen en het voedsel smaakvoller is.
Zuurstof en vocht in de omgevingslucht verminderen de smaak, voedingswaarde en structuur van voedsel, en het is daarom belangrijk om een hoogwaardige vacuümverzegelaar te gebruiken om lucht en vocht te verwijderen voordat de zak is verzegeld om ervoor te zorgen dat het voedsel optimaal vacuüm verpakt is.
Zodra het water in de pan de benodigde temperatuur heeft bereikt, moeten de vacuümzakken met het voedsel voorzichtig in het water worden gelegd. Zorg ervoor dat de zakken volledig onder water zijn en dat het water rond de zakken kan circuleren, zodat het voedsel gelijkmatig wordt gekookt.
Wanneer voedsel sous vide wordt gekookt, is het soms nodig om vlees in een koekenpan of op een grill te bakken om zijn uiterlijk en smaak te verbeteren. Verwijder het voedsel uit de zak en bak het snel op een heel hete koekenpan of grillrooster. Dit zorgt ervoor dat de vetstoffen en proteïnen karamelliseren en de smaak verbetert.
Jouw voordelen:
Inhoud van het pakket:
Specificaties: